Massageterapi - og terapeut | Manuel Terapi

Triggerpunktsbehandling

Book en tid

Rundt omkring i kroppens muskulatur findes der en række triggerpunkter – også kendt som myoser. Disse punkter består af sammentrukne muskelfibre, som danner knudepunkter, hvor musklen bliver forbundet med den motoriske nerve. Disse knudepunkter er ofte meget sensitive, og er en af de hyppigste årsager til gener i muskler og led.

Hos Roman Massageterapi tilbyder vi triggerpunktsbehandling, som kan afhjælpe og fjerne gener og smerter i disse anspændte punkter i muskulaturen. Ved påvirkning gennem f.eks. akupressur stimulerer behandlingen funktioner i kroppen og triggerpunkterne sender signal til den omkringliggende muskel om at give efter og slippe spændingen. Dette efterfølges af massage af det påvirkede område for at løsne yderligere op.

Triggerpunktsbehandling har også en anden gavnlig effekt. Ved behandling af specifikke triggerpunkter i kroppen kan produktionen af f.eks. hormonet serotonin øges, og med alle de gavnlige effekter dette vil medføre.

Vores erfarne massører begynder forløbet med en samtale med dig for at vurdere, hvor årsagen til dine gener ligger, og derigennem planlægge dit behandlingsforløb.

Book tid på klinikken via vores bookingsystem. Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at ringe på 71 98 97 56 eller skrive til os på kontakt@kropogvel.dk.

Aktive og latente triggerpunkter

Triggerpunkter kan forårsage gener på forskellig vis, da de kan være aktive og/eller latente. Et aktivt triggerpunkt kan mærkes, idet det er smertefuldt, mens et latent triggerpunkt ikke gør ondt, men i stedet giver en følelse af stivhed, hvilket oftest er et irritationsmoment i hverdagen. Med triggerpunktsbehandling kan både aktive og latente triggerpunkter behandles gennem akupressur, som indebærer et manuelt tryk på punktet af en 15-30 sekunders varighed.

Triggerpunktsbehandling kan lindre dine smerter og løsne stivhed i musklerne, og kan også forkorte din restitutionsperiode, så du kan genoptage din eventuelle træning hurtigere. Muskler med aktive triggerpunkter føles smertefulde og bliver hurtigere trætte, og en fortsat træning er derfor ikke anbefalet. Når triggerpunktet er løsnet og deaktiveret, fungerer musklen godt igen, og du kan fortsætte din træning.

Symptomer for aktive triggerpunkter

Smerten som forårsages af aktive triggerpunkter kan ofte mærkes langt fra selve triggerpunktet. Derfor er det vigtigt at lokalisere det rigtige behandlingspunkt, så man behandler årsagen til smerten frem for symptomerne. Alt efter hvilke muskler, der er ramt, kan triggerpunkter være årsag til blandt andet:

  • Smerter i hovedet, der minder om hovedpine
  • Smerter i hals og nakke
  • Smerter i lænden
  • Smerter i kæben

Aktive triggerpunkter kan også føre til flere former for ledsmerter, som fejlagtigt kan minde om symptomerne for andre seriøse lidelser såsom muskelgigt, ledbåndsskader og senebetændelse.

Sidebar
Skriv til os

Ring til os