Massageterapi - og terapeut | Manuel Terapi

Skadebehandling med massage

Hvad enten du er professionel atlet eller dyrker motion på et moderat niveau, vil der altid være risiko for skader både akutte eller som resultat af slitage over en længere periode. Hvis disse skader ikke behandles korrekt, kan det betyde, at det tager længere tid for skaden at hele, og i værste tilfælde kan det føre til længerevarende komplikationer.

Hos Roman Massageterapi har vores professionelle massører lang erfaring med sportsmassage og behandling af skader i forbindelse med idræt og træning. Ved første behandling vil massøren via konsultation kortlægge din skade, og på den baggrund vurdere, hvilke massageteknikker og hvilket forløb der skal til for at rette op på sportsskaden.

Book tid i klinikken via vores bookingsystem. Hvis du har spørgsmål eller ønsker mere information, er du velkommen til at ringe på 71 98 97 56 eller skrive til os på kontakt@kropogvel.dk.

Skader i bevægeapparatet – akutte og overbelastning

Disse skader kan opstå under alle former for fysisk aktivitet. Enhver skade er jo en overbelastningsskade, men kan defineres efter, om den er pludseligt opstået, eller om den er kommet over en periode.

Akutte skader opstår, som navnet antyder, pludseligt under en fysisk overbelastning og kan typisk opleves som voldsomme. Blandt de hyppigste akutte skader kan nævnes:

  • Forstrækninger
  • Forstuvninger
  • Forvridninger
  • Fibersprængninger

Omvendt opstår overbelastningsskader som følge af en længerevarende fysisk overbelastning. Disse skader er sjældent lige så ‘dramatiske’ som akutte skader, men kræver i lige så høj grad skadebehandling.

Forebyg skader med sportsmassage og skadebehandling

Det er altid nemmere og sundere at forebygge en fysisk skade fremfor at behandle den, når den er opstået. I den forbindelse er et sportsmassageforløb meget vigtigt og yderst effektivt for at undgå skader.

Men når skaden sommetider alligevel opstår, er skadebehandling meget vigtig. Behandlede skader heler hurtigere, og restitutionsperioden frem til at du har genvundet dit normale fysiske funktionsniveau bliver kortere.

Specielt når det kommer til skader, er det dog vigtigt at understrege, at den mest effektive massagebehandling med stabile og langtidsholdbare resultater bør indgå som del af et rehabiliteringsprogram, med både patientuddannelse og et træningsprogram, der indeholder konditionstræning, udstrækning, afspænding, styrke- og udholdenhedstræning.

Sidebar
Skriv til os

Ring til os